Математичний занзібарик 2023

1 жовтня 2023 року в рамках  ХХ Київського турніру математичних боїв імені Лесі Рубльової було проведено математичний конкурс “Математичний занзібарик 2023 в м. Івано-Франківську” для учнів 4-6 класів. Організаторами конкурсу були Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради, факультет математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради.

Оргкомітет конкурсу очолив доцент кафедри диференціальних рівнянь і прикладної математики Казмерчук Анатолій Іванович. В оргкомітет конкурсу увійшли і студенти нашого факультету Ясінська Мар’яна (СОММ1), Мельник Олександр (ПМ21), Палійчук Марія (СОМ41), Кава  Олена (СОМ31), Андрійчук Анастасія (СОМ31), Павлюк Діана (СОМ41). У конкурсі взяли участь 46 команд учнів середніх навчальних закладів. Було запропоновано впродовж  1 години 30 хвилин розв’язати 21 нестандартну математичну задачу.  Для успішного виступу на конкурсі потрібно було вказати правильні відповіді лише на декілька завдань.

Після проведення конкурсу відбулося нагородження переможців Математичного занзібару для учнів 7-11 класів. З нагоди Дня вчителя керівники команд – вчителі, які підготували команди до участі в конкурсі, також отримали пам’ятні відзнаки.

З повними результатами конкурсу можна ознайомитися тут.

З умовами завдань можна ознайомитися тут: Умови 4 клас, Умови 5 клас, Умови 6 клас, Умови задач 17-21.

З розв’язками вибраних завдань скоро можна буде ознайомитися тут.

Дякуємо всім учасникам за участь у конкурсі, вітаємо переможців і запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у наступних інтелектуальних змаганнях.

Оргкомітет