Результати конкурсу «Математичний занзібарик – 2024» для учнів 4-6 класів

6 жовтня 2024 року в рамках  ХХI Київського турніру математичних боїв імені Лесі Рубльової було проведено математичний конкурс “Математичний занзібарик 2024 в м. Івано-Франківську” для учнів 4-6 класів. Організаторами конкурсу були Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради, факультет математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Центр освітніх інновацій Івано-Франківської міської ради.

Оргкомітет конкурсу очолив доцент кафедри диференціальних рівнянь і прикладної математики Казмерчук Анатолій Іванович. В оргкомітет конкурсу увійшли  і студенти нашого факультету Ясінська Марʼяна (СОМ(М)-2), Васильків Іванна (СОМ(М)-1), Кава  Олена (СОМ-41), Калинович Валерія (СО(М)-41), Павлюк Діана (СОМ(М)-1), Туєшин Володимир (ПМ-31).

У конкурсі взяли участь 46 команд учнів середніх навчальних закладів. Було запропоновано впродовж  1 години 30 хвилин розв’язати 22 нестандартні математичні задачі.  Для успішного виступу на конкурсі потрібно було вказати правильні відповіді лише на декілька завдань.

З повними результатами конкурсу можна ознайомитися тут.

З умовами і розв’язками завдань можна ознайомитися тут:

Умови і розв’язання завдань 1-16  (завдання і розв’язки взяті звідси)

Умови і відповіді завдань 17-22

Дякуємо всім учасникам за участь у конкурсі, вітаємо переможців і запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у наступних інтелектуальних змаганнях.

Оргкомітет