Зустріч з Анастасією Чучварою (Давидок)

16 червня, в рамках періодичних зустрічей зі стейкхолдерами освітніх програм “Прикладна математика” і “Комп’ютерне моделювання та технології програмування”, зацікавлені сторони мали нагоду поспілкуватись з Анастасією Чучварою (Давидок). Анастасія була у числі перших випускників спеціальності “Прикладна математика”. Зараз працює у Центрі математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача на посаді старшого наукового співробітника, є кандидатом технічних наук за спеціальністю 01.05.02 – Математичне моделювання та обчислювальні методи та авторкою близько 80 наукових праць.

У студентські роки Анастасія Чучвара була активною у науковій роботі, брала участь у Міжнародній науковій конференції Humboldt Kolleg 2010 “Mathematics and Life Sciences”, була переможницею Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (2012), а у свої аспірантські роки стала Лавреатом премії Львівської обласної ради талановитим молодим ученим і спеціалістам за значні досягнення в галузі науки. Відтак спікер мала нагоду поділитись своїм десятирічним науковим досвідом роботи у системі Національної Академії Наук України з теперішніми студентами спеціальності “Прикладна математика” і донести свій меседж про те, що якщо ти активний студент, працюєш на совість і віриш у себе, то успіх не забариться.

На зустрічі були зачеплені питання, які стосуються теоретичної, практичної і наукової підготовки студентів спеціальності “Прикладна математика”. Учасники обмінялися думками стосовно змісту освітніх програм, зокрема їх вибіркових частин. Було наголошено на важливості як в ІТ-галузі, так і в галузі науки такої освітньої компоненти як англійська мова за професійним спрямуванням. Будучи учасницею польсько-української програми подвійних дипломів і мавши нагоду навчатись за цією програмою на факультеті управління Науково-технічного університету ім. С. Сташіца у Кракові, спікер висловила свої погляди щодо якості і стилів навчання у польському і українському вишах, зокрема зростаючої важливості такої компоненти як гнучкі навики командної роботи.

У підсумку зустріч стала важливим комунікаційним майданчиком зацікавлених сторін щодо оновлення освітньо-професійних програм спеціальності “Прикладна математика” у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.